VEEL GESTELDE VRAGEN


Is de Woombie veilig?
De Woombie producten zijn uitvoerig getest in laboratoria en worden in Amerika gebruikt in ziekenhuizen. In Nederland worden de Woombie inbakerproducten geadviseerd door diverse kraamverzorgers, verloskundigen, kinderartsen, borstvoedingcentra, mamacafés, en door stichting steunpunt huilbaby. De Woombie is in Nederland ook Baby Product van het jaar 2010 en 2016 geweest. Wereldwijd wordt de Woombie inmiddels verkocht in vele landen: Nederland, België, Amerika, Canada, Engeland, Ierland, Australië, Filippijnen, Rusland, Polen, Taiwan, Mexico, Maleisië, Singapore, Verenigde Arabische Emiraten, Indonesië en Iran. 

Hoe lang moet ik inbakeren?
U kunt uw kindje inbakeren totdat uw kindje begint met rollen. Als uw kindje gaat rollen tijdens de slaapjes terwijl het ingebakerd is kunnen er risico's ontstaan. Dus stop met inbakeren als uw kindje gaat rollen. Inbakeren met de Woombie stimuleert kindjes om op de rug te slapen.

Welke maat inbakerzak moet ik kiezen?
Kies de maat die bij het gewicht van uw kindje past. Het gewicht van uw kindje is altijd leidend in de maatkeuze. Leeftijd en lengte van uw kindje zijn minder belangrijk dan gewicht in de keuze voor de juiste maat. Voor de juiste maatkeuze kijkt u in onze maattabel. Koop geen Woombie op de groei want dan is de inbakerzak te ruim voor uw kindje.

Van welk materiaal is de Woombie gemaakt?
De Woombie is gemaakt van enkellaags ademend eco katoen. De samenstelling van het materiaal is 95% ecokatoen en 5% spandex. Sommige inbakerzakjes zijn zelfs gemaakt van 100% organisch katoen. Het ademend vermogen van de Woombie producten verlaagd de kans op oververhitting en warmtestuwing. Dit zijn belangrijke oorzaken van wiegendood.

Kan mijn kindje zijn motoriek ontwikkelen tijdens het inbakeren?
De Woombie stimuleerd juist de motorische ontwikkeling van uw kindje tijdens het inbakeren. Het unieke van de Woombie is dat er voldoende ruimte voor de beentjes en de armpjes in de inbakerzak zit zodat de ontwikkeling van uw kindje wordt gestimuleerd. Uw kindje kan tijdens het inbakeren met de Woombie in de kikkerhouding slapen. Ook voor kindjes met verhoogde kans op heupafwijkingen is de Woombie heel geschikt vanwege de ruime beenruimte in de inbakerzak.

Hoe moet ik mijn kindje kleden tijdens het inbakeren?
De temperatuur in de slaapkamer is bepalend voor de kleding die u uw kindje aantrekt tijdens het inbakeren. Voor goed advies kijkt u in ons TOG waarden overzicht.

Wat zijn TOG waarden?
TOG-waarde is een aanduiding voor de isolatiewaarde van textiel. Hoe hoger de TOG-waarde, des te hoger de warmte- en isolatiewaarde van het materiaal.

Waarom zijn TOG waarden belangrijk?
Warmtestuwing bij baby's is een wetenschappelijk aangetoond risico van wiegendood. Daarom is het van belang te weten of ze niet te warm zijn toegedekt en aangekleed. Veel ouders hebben de neiging hun baby te warm aan te kleden of te bedekken. Behalve het risico op warmtestuwing zorgt een verhoogde temperatuur ook voor onrust en slaapproblemen. 

© 2013 - 2024 Woombie Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel